Testimonials

Το Athens MBA δίνει έμφαση στις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουμε για ανέλιξη στην αγορά εργασίας. Ως μηχανικός, μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη η προσέγγιση του προγράμματος στον τομέα της διαχείρισης τεχνικών έργων καθώς αποκόμισα γνώσεις για τις διεθνείς μεθόδους και πρακτικές και για τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιεί η ομάδα διαχείρισης για να παρακολουθεί και να ελέγχει το έργο της.

Το Athens MBA ξεχωρίζει μέσω της δυνατότητας που σου δίνει, να γνωρίσεις ποικίλα γνωστικά πεδία. Βασίζεται σε ένα ολιστικό πρόγραμμα σπουδών με στόχο την υψηλή κατάρτιση των ηγετών του μέλλοντος.

Μέσω του Athens MBA απέκτησα μια σαφή εικόνα για την συνολική λειτουργία μιας επιχείρησης, και τα κύρια ζητήματα που χρήζουν εποπτείας σε υψηλότερο επίπεδο, όπως μεταξύ άλλων η κατάστρωση στρατηγικής, η διαχείριση κινδύνων και η διαχείριση έργων. Το πρόγραμμα με βοήθησε να διευρύνω τον κύκλο μου γνωρίζοντας ενδιαφέροντα άτομα από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, τα οποία είτε παρακολουθούσαν το πρόγραμμα είτε συμμετείχαν σε διαλέξεις και ομιλίες. Επίσης, η αξία του προγράμματος είναι ήδη εμφανής στην επαγγελματική μου πορεία, με την εμφάνιση διαφόρων επαγγελματικών ευκαιριών, αλλά και την απόκτηση νέας θέσης σε διευθυντικό επίπεδο.

Το ταξίδι απόκτησης του Athens MBA αποτελεί μία εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή και η απόκτησή του σε επανατοποθετεί στο επαγγελματικό γίγνεσθαι. Το πρόγραμμα σε εφοδιάζει με ανεκτίμητες δεξιότητες στην ηγεσία, στη λήψη αποφάσεων και στην αντίληψη βασικής χρηματοοικονομικής. Οι διαλέξεις, οι συζητήσεις με τους συναδέλφους και οι συνεργατικές εργασίες ενίσχυσαν τη μάθηση και την κριτική μου ικανότητα, ενώ οι ευκαιρίες δικτύωσης διευρύνανε τους ορίζοντές μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συμφοιτητές μου, που έκαναν αυτό το ταξίδι αξέχαστο.

Το πρόγραμμα σπουδών του AthensMBA βρίσκεται στην τομή Θετικών και Οικονομικών επιστημών και προσφέρει μια πολύπλευρη προσέγγιση των αρχών που διέπουν την παραγωγή, την λήψη αποφάσεων καθώς και την ηγεσία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με επαγγελματίες διαφορετικού επιστημονικού υπόβαθρου και εργασιακής εμπειρίας, μια συνθήκη που τα σύγχρονα στελέχη καλούνται να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά στην καθημερινότητά τους.

Στην αγορά εργασίας όπως εξελίσσεται, ένας μηχανικός επιβάλλεται να έχει επιχειρηματική αντίληψη, ικανότητα να κατανοεί τις συνθήκες της αγοράς και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Athens MBA, είναι ότι εξειδικεύεται στο υπόβαθρο των σπουδαστών του, προσφέροντας ένα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, προσαρμοσμένο στον τρόπο σκέψης που διδαχθήκαμε ως μηχανικοί στο προπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που προτίμησα το Athens MBA, και ολοκληρώνοντας τις σπουδές, μπορώ να πω ότι νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου.

Η συμμετοχή μου στο Athens MBA ήταν μια πλούσια εμπειρία, που με έχει εξοπλίσει με γνώσεις, δεξιότητες αλλά και ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο δίκτυο επαγγελματιών. Ως μηχανολόγος μηχανικός, βρήκα ιδιαίτερα ελκυστική την προσέγγιση του προγράμματος στη διοίκηση, μέσα από το πρίσμα των μηχανικών.

Το Athens MBA μου έδωσε πολύ περισσότερα από αυτά που περίμενα. Με βοήθησε να κατανοήσω πώς λειτουργούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις και πώς μπορώ να προσαρμοστώ στον χώρο αυτό.

To Athens MBA ξεχωρίζει για την ποικιλία των μαθημάτων του τα οποία καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, προσφέροντας εξειδικευμένες γνώσεις και ανάπτυξη δεξιοτήτων στους φοιτητές. Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος ενώ παράλληλα οι ευκαιρίες δικτύωσης συμβάλλουν στη δημιουργία επαγγελματικών σχέσεων. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση καθιστά το Athens MBA μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που επιδιώκουν πλήρη και συνεκτική οικονομοτεχνική εκπαίδευση στον τομέα της διοίκησης και της επιχειρηματικότητας.

Το Athens MBA αποδείχθηκε μια επιτυχημένη επιλογή καθότι σχεδιασμένο για να προσφέρει ισοκατανεμημένες γνώσεις από 2 πολύ ξεχωριστούς κλάδους, αυτόν της Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και των Μηχανικών. Πράγματι είναι ένας τολμηρός, καινοτόμος συνδυασμός που διοχετεύεται επαρκώς μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, διαφέροντας σημαντικά από τα «παραδοσιακά» MBA προγράμματα. Διέκρινα την εμπειρία των διδασκόντων στη διδασκαλία, την καθοδήγηση από την Διοίκηση καθώς και την υποστήριξη από το διοικητικό προσωπικό. Τα παραπάνω δημιουργούν μια ισχυρή «ακαδημαϊκή κοινότητα» που αναδεικνύει την «ακαδημαϊκή αριστεία».

Το Athens MBA, συνδυάζοντας το κύρος των δύο ιδρυμάτων ΕΜΠ και ΟΠΑ μου προσέφερε ολοκληρωμένη εικόνα και γνώση στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών καλύπτουν όλο το εύρος της λειτουργίας των επιχειρήσεων, και αποφοιτώντας, παρότι είχα αρκετή εργασιακή εμπειρία ως μηχανικός, απέκτησα και τη γνώση για να ανταποκριθώ καλύτερα στις απαιτήσεις της εργασίας μου στο επίπεδο της διοίκησης.

Η πολυετής παρουσία μου ως εργαζόμενη στο ΕΜΠ, ένα Ίδρυμα όπου παράγεται αλλά και προάγεται η γνώση, μου έδωσε το κίνητρο να επεκτείνω και να εμπλουτίσω το πεδίο των γνώσεών μου και από την σκοπιά της φοιτήτριας αυτήν την φορά στο Athens MBA. Και μέσω αυτής της πολύτιμης εμπειρίας μου «έχασα» πολλά. Έχασα το κενό που είχα τόσο σε θεωρητικό όσο πρακτικό επίπεδο σε σημαντικές βασικές έννοιες και δεξιότητες σε όλους τους τομείς του business management. Έχασα τον φόβο που είχα να συμμετέχω ενεργά στις σύγχρονες προκλήσεις και στα καίρια θέματα που αντιμετωπίζω στην εργασία μου, αντλώντας γνώση και εμπειρίες από τους συμφοιτητές μου και τους καθηγητές εγνωσμένης αξίας του προγράμματος.

Το Athens MBA μου έδειξε καθαρά το δρόμο της συνεχούς βελτίωσης σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, την αξία του Αιέν Αριστεύειν. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στην καριέρα μου.

Το Athens MBA έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια πολυεπιστημονική ομάδα φοιτητών, που δίνει σε όλους συλλογικά, αλλά και στον καθένα χωριστά, τη δυνατότητα, να ανακαλύψει ή να καλλιεργήσει περαιτέρω την ικανότητά του, να επικοινωνεί και να συνεργάζεται, αρμονικά και παραγωγικά, με τους επαγγελματίες διαφορετικής επιστήμης. Παρακολουθώντας το πρόγραμμά του, διδάχθηκα, ως μάχιμη δικηγόρος, να ανταλλάσσω δημιουργικές απόψεις και επιστημονικά δεδομένα, με μηχανικούς, οικονομολόγους και επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, που αποτελούν την πλειοψηφία των φοιτητών του προγράμματος και με τους οποίους, λόγω της φύσης της δουλειάς μου, συναλλάσσομαι επί καθημερινής βάσης, διευρύνοντας τις γνώσεις μου και ενισχύοντας, έτσι, το επιστημονικό και επαγγελματικό μου επίπεδο, σε όλους τους τομείς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών
Γραμματεία: Μαριάνθη Ψηλού
Ευελπίδων 47α, ΤΚ-113 62, Αθήνα, Ελλάδα

  • +30 210 820 3690
  • +30 210 820 3634
  • athensmba@aueb.gr

Social Media

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε πληροφορίες για το πρόγραμμα

Search