ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΑΒΟΥ

 

Η Ελένη Σαλαβού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρηματικότητας (συμβατικής και κοινωνικής), καινοτομίας και στρατηγικής μικρού μεγέθους επιχειρήσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής μονάδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας (http://use.aueb.gr/) και Διευθύντρια του εργαστηρίου διοίκησης επιχειρήσεων  (https://www.aueb.gr/en/content/research-laboratories-0) στο Πανεπιστήμιο.     

Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σημαντική δραστηριότητα σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα από το 1997. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες εντός του γνωστικού της αντικειμένου και καθοδήγηση σε πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας.

Η Ελένη Σαλαβού ανέλαβε τη διεύθυνση του Athens MBA τον Σεπτέμβριο του 2020. Πρόκειται για την 7η κατά σειρά διευθύντρια, την 2η προερχόμενη από το ΟΠΑ, καθώς και την 1η γυναίκα σε διευθυντική θέση κατά τα 23 έτη της λειτουργίας του. Προτεραιότητά της είναι να διαφυλάξει την κληρονομιά του μεταπτυχιακού προγράμματος και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία διευρύνοντας την κοινότητα του Athens MBA.  

 

VICE CHANCELLOR
VICE CHANCELLOR

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΗΡΥΤΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κηρυττόπουλος είναι Καθηγητής Διοίκησης Έργων και Διαχείρισης Κινδύνων στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής (Adjunct Associate Professor) στο University of South Australia. Είναι Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π. (2003) και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1999). Είναι πιστοποιημένος για τις επαγγελματικές ικανότητες διοίκησης έργων κατά PMP® από το Ινστιτούτο Διοίκησης Έργων (Project Management Institute, USA).

Εξειδικεύεται επαγγελματικά και διενεργεί έρευνα κυρίως σε θέματα Διοίκησης Έργων, Διαχείρισης Κινδύνων, Συστημάτων Διαχείρισης και Εκπαίδευσης. Έχει συντονίσει σημαντικά έργα σχετικά με το πεδίο ενδιαφέροντός του και παράλληλα διενεργεί έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά (>130 peer-reviewed papers, Scopus h index 14, >500 citations). Έχει επιβλέψει επιτυχώς  5 Διδακτορικές Διατριβές και περισσότερες από 100 προπτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Αυστραλία. Έχει διδάξει περισσότερα από 20 διαφορετικά αντικείμενα στο πεδίο της βιομηχανικής διοίκησης με πολύ καλές αξιολογήσεις φοιτητών/τριων.

Ο Κωνσταντίνος Κηρυττόπουλος ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή του Athens MBA τον Ιούλιο του 2021.

Το όραμά του για το Athens MBA είναι αυτό να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ποιότητα εκπαίδευσης σε σπουδές ΜΒΑ στην Ελλάδα και μέσω αυτής, το πρόγραμμα να διατηρήσει και να επαυξήσει το αποτύπωμά του στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

TESTIMONIALS

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών
Γραμματεία: Μαριάνθη Ψηλού
Ευελπίδων 47α, ΤΚ-113 62, Αθήνα, Ελλάδα

  • +30 210 820 3690
  • +30 210 820 3634
  • athensmba@aueb.gr

Social Media

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε πληροφορίες για το πρόγραμμα

Search